Dokumentärt berättande

12 Okt, 2022
18:30
Lidköping
med regissören Ellen Fiske

Möt hyllade dokumentärfilmsregissören Ellen Fiske, som bland annat är känd för de prisade filmerna Bird Scheme och Josefin och Florin.

Ellen är utbildad vid Nordens folkhögskola Biskops-Arnö och Stockholms dramatiska högskola och frilansar som dokumentärfilmsregissör.
Hennes filmer har visats världen över på filmfestivaler och på SVT. LångfilmsdebutenScheme Birds, i regi tillsammans med Ellinor Hallin handlar om den skotska tonårstjejen Gemma som växer upp i en värld av våld och duvor. Filmen vann både Best Documentary och Best New Director award på Tribeca film festival i New York 2019.

Ellens andra långfilm Josefin & Florin, i regi tillsammans med Joanna Karlberg, följer den ovanliga kärlekshistorien mellan småbarnsmamman Josefin- och Florin, som kom till Sverige från Rumänien för att tigga. Filmen prisades med en Guldbagge och vann det prestigefyllda tv-priset Prix Europa Iris år 2020.

Ellen kommer, med exempel ur sina filmer, att berätta om hur hon hittar fram till sina idéer, vilka regimetoder hon använder och de etiska utmaningar man många gånger ställs inför som dokumentärfilmare. 

12 oktober klockan 18.30 scenen

Lidköpings stadsbibliotek

Ingen föranmälan krävs. Begränsat antal platser, så kom i god tid.

För mer information ring bibliotekets reception 0510-770050

Fotograf: Ellinor Hallin och Solei HimmelvidTillbaka till alla evenemang
Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: