Kockutbildning
Kockutbildning är för dig som har en passion för matlagning och vill satsa på ett framtida yrke där du arbetar med mat och dryck.
Beskrivning av programmet
Gillar du att planera och laga mat med målet att jobba inom ett restaurangkök eller storkök? Då är detta en utbildning för dig.
Höstterminen 2024 erbjuder vi dig att läsa till kock genom en gymnasial yrkesutbildning.
Under utbildningen bekostar eleven själv litteraturen. Det finns dock möjlighet att leasa böckerna för en kostnad.
Yrkesvux (skolförlagd)
När du läser en yrkesvuxutbildning genomförs undervisningen tillsammans med personal på skolan som varvas med 10 v APL.
Inför höstterminen 2024 behöver du inte lösa egen praktikplats utan vi på skolan hjälper till med det.
Kurserna är nationella och ingår i Restaurang- och livsmedelsprogrammet på gymnasiet.
- Hygienkunskap, 100 p
- Livsmedels-och näringskunskap, 100 p
- Matlagning 1, 100 p
- Matlagning 2, 200 p
- Matlagning 3, 200 p
- Specialkoster, 100 p
- Service och bemötande, 100 p
- Branschkunskap inom restaurang och livsmedel, 100 p
Alla kurser betygssätts från betyg E till betyg A.
Det finns också möjlighet att göra komvuxarbetet på 100 poäng.
Genomförande
Utbildningen omfattar 1000 gymnasiepoäng vilket motsvarar 42 veckors heltidsstudier. Utbildningen är förlagd på De la Gardiegymnasiet i Lidköping.
Rekommenderade förkunskaper
Utbildningen är på gymnasial nivå. rekommenderade förkunskaper är SFI D
Utbildningen är på heltid och är berättigad till studiemedel via CSN Länk till annan webbplats..
Heltid innebär att du studerar ca 40 timmar per vecka.