Utställning på Vänermuseet: Min djuriska park

20 Apr, 2024 - 15 Sep, 2024
Information saknas
Lidköping
Eric Langert

Detta är ett menageri av djur där materialvalet för varje individ är karaktärsskapande, och det är vad det huvudsakligen handlar om, de material och produkter vi människor skapat. Människan lånar nästan alla sina idéer, fantasier och förebilder av naturen. Därför blir våra egna produkter inte särskilt olika naturens. Skapelserna i denna utställning kanske gör att nästa gång vi ser en buss, tycks den drivas framåt av fyra krokodiler. Eller att vi ser en pelikan lätta när vi drar upp persiennen på morgonen.

Att framställa måsar som slappa, stoppade sammetskorvar är taskigt mot fågeln och hela naturen. Istället har jag skapat fåglar av persiennlameller vars tekniska egenskaper representerar en optimal kombination av lätthet, spänst och styrka, liksom vingpennan, och dessutom associerar till luft och ljus. En annan självklar kombination är reptiler - smidiga men tunga, snabba och tröga med intrikata mönster - bildäck! Radiator Rex, ett dinosaurieskelett gjort av radiatorer (värmeelement). Dess upprepade grundform ger en självklar ryggrad. Fladdermössen är, förutom paraplyer, av bland annat brutna linneservetter, bordsbestick och kapsyler.

Dessutom finns här insekter, ormar, sjöstjärnor, en bälta, noshörning, sköldpaddor, många fågelarter och deras bon, fler av arten alligator, näsapor, fler skelett, pingviner och många fler arter.

Associationsvägarna är oändliga. Målet är dock att skulpturerna skall innehålla följande tre saker. De skall kittla åskådarnas seende och associationer, arbetet skall vara snyggt och kärleksfullt utfört och det skall finnas en AHA-upplevelsechans.

Eric Langert december 1997

Utställningen står på Vänermuseet 20/4-15/9 2024

Kontaktinformation

Vänermuseet
Framnäsvägen 2
Lidköping
Telefon: +46 510-770095
Tillbaka till alla evenemang
Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: kulturfritid@lidkoping.se