Offentlig kultur

Lidköping erbjuder ett rikt utbud av konst- och kulturupplevelser som riktar sig till alla åldersgrupper. Utbudet är tillgängligt för alla och skapar kulturella mötesplatser.

Barn och unga

Året om kan barn och unga ta del av olika kulturupplevelser runt om i Lidköping. Barnteater, familjelördagar, utställningar och andra aktiviteter för barn och unga hittar du i evenemangskalendern (kulturilidkoping.se). De flesta aktiviteterna för barn och familjer är gratis – men ibland måste du anmäla att du kommer eller boka plats.

På loven
Under skolloven finns extra mycket kul att göra för barn och unga i alla åldrar. Kolla på kulturilidkoping.se för att ta del av aktiviteterna.

För alla

Kulturutbudet ändras då och då med nya projekt men här presenteras ett axplock av det som erbjuds under året just nu.

Vinterkalaset

När jul och nyårsfesten lagt sig och vardagen rullar in igen så presenterar Lidköpings kulturarrangörer gemensamt en Vinterkulturfestival med en härlig mix av kulturupplevelser- konserter, utställningar, workshops och prova på verksamhet.

Lyssna till intressanta föreläsare och författare, spännande musik från opera, pop till visa, ta med barnen på teater eller koppla av med lunchmusik mitt i veckan. Detta och mer därtill genomförs på ett flertal platser runt om i Lidköping under en vecka i februari.

Vår och höstprogram

Bibliotek, konst och kultur arrangerar löpande ett varierat utbud av intressanta föreläsningar, författarbesök, konserter, workshops, filmvisning i samverkan med studieförbund och föreningsliv.

Musik på Röda Kvarn

För alla musikintresserade erbjuder vi vid några tillfällen varje år ”Musik på Röda Kvarn” där vi presenterar spännande musiker/artister med en personlig prägel.

Musik på Slott & Herresäten

Konserter i det lilla formatet - upplevelser i det stora. Unika konserter i unika miljöer, högklassiga artister i mindre historiska miljön där artister och publik verkligen kommer varandra nära ger en speciell känsla. En musikupplevelse utöver det vanliga.

Gömda rum

Runt om i centrala Lidköping finns det flera platser som ligger lite undangömda men som är väl värda ett besök. Kultur i Lidköping arrangerar konserter och föreställningar i det mindre formatet på några av de fina innergårdar som finns centralt.

Sommarfesten

Sommarfesten arrangeras av Kultur i Lidköping och Destinationsbolaget Läckö Kinnekulle. Kultur i Lidköping arrangerar dansbandskvällar och en dag med fokus på barn-och familj i Stadsträdgården.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

 

Sidansvarig: