Kultur för seniorer

Kulturutbudet kommer till äldreboendena

Vi arrangerar ett kompletterande kvalitativt kulturprogram på mötesplatser och äldreboenden för de boende som inte längre kan ta sig till konsert-och scenlokalerna.

Under 2022 fick de till exempel besök av Duo Granmo-Berg på fiol och marimba samt Helena Ek och Peter Janson på sång och kontrabas och under 2023 fick de ta del av en skapande workshop.

ProvaPåKultur för seniorer under våren 2024

Under våren 2024 startar Lidköpings kommun tillsammans med studieförbundet NBV upp konceptet "ProvaPåKultur för seniorer".

Syftet är att motverka ofrivillig ensamhet genom att erbjuda ett gäng kulturaktiviteter som en och samma grupp på max 20 personer 65 eller äldre provar på tillsammans under sex veckor. I februari hölls en informationsträff och därefter lottades 20 deltagare fram som under mars månad påbörjar sina träffar. De kommer få prova på allt från salsadans till skapande i keramik.

En tant som håller i en vinylskiva
Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: kulturfritid@lidkoping.se