Ätbart

20 Okt, 2022
18:00
Lidköping
Årets Hållbarhetshjältar pratar matsvinn!

Föreläsning och workshop om matsvinn.

Ätbart är en ideell förening som arbetar med och mot matsvinn, ett ämne som är mer aktuellt än någonsin! Föreningens har som mål att, i enlighet med Agenda 2030, halvera matsvinnet i butiks- och konsumentledet. I december 2021 blev dem utsedda till årets Hållbarhetshjältar under Svenska Hjältar-galan.

Lotta Sellmann Jansson är civilingenjör inom ekosystemteknik och kommer till Lidköpings stadsbiblioteket för att berätta om olika livsmedels klimat- och miljöavtryck.

Under föreläsningen får du lära dig mer om bl.a. livsmedelskedjans resursförbrukning och dess konsekvenser, olika livsmedels klimat- och miljöavtryck och skillnaden mellan matavfall och matsvinn. Du kommer lära dig mer om var matsvinn uppstår och varför, både i Sverige och globalt, och självklart får du konkreta tips på var du själv kan göra för att minska ditt och vår gemensamma svinn. Den efterföljande workshopen kompletterar föreläsningen med uppgifter där du som deltagare får söka information samt reflektionsuppgifter som utgår från dig som deltagare. 

På efterföljande workshop byter vi erfarenhet kring matsvinn, lär oss söka info om bäst föredatum och hur olika livsmedel bäst kan förvaras. Genom guidad självreflektion får var och en möjlighet att synliggöra sitt eget matsvinnbeteende. 

Välkommen!

Föreläsning
Torsdag 20 oktober klockan 18.00 - 19.00 
Efterförljande Workshop direkt efter föreläsningen klockan 19.00 - 20.00

Scenen, Lidköpings Stadsbibliotek. Fri entré.

OBS! Märk att föreläsningen inte kräver anmälan, medan workshopen kräver anmälan.
Boka plats för workshop i Stadsbibliotekets reception 0510-770050. Biljetter till denna släpps 7 oktober.

Föreläsningen och workshopen sker i samarbete med ABF Skaraborg och Västra Götalandregionen

Tillbaka till alla evenemang
Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: