Konspirationsreceptet

30 Nov, 2022
18:30
Lidköping
Psykologin bakom konspirationsteorier

Psykologen Jonas Hjalmar Blom gästeföreläser med "Konspirationsreceptet" 

En föreläsning som visar varför människor börjar tro på konspirationsteorier och varför de fortsätter att tro på dem trots att de motbevisas av fakta.

I föreläsningen presenterar Jonas och de 5 beståndsdelar som bygger upp en konspirationsteori. Dessa görs begripliga genom verkliga exempel och vetenskaplig forskning. Publiken får även använda "konspirationskortleken" och skapa en egen, skruvad, konspirationsteori - för att förstå hur lätt en konspirationsteori skapas, växer och sprids. 

Onsdag 30 november klockan 18:30
Lidköpings Stadsbibliotek, Scenen
Ingen föranmälan krävs. Begränsat antal platser så kom i god tid.
Fri entré. Varmt välkommen!

För mer information hör av er till Bibliotekets reception: 0510-770050

Föreläsningen sker i samarbete med ABF Skaraborg

Tillbaka till alla evenemang
Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: