Dom kallar det Sverige

25 Okt, 2022
19:00
Lidköping
Bild och Poesi i Ordens Lustgård

ORDENS LUSTGÅRD- ny utegårdsmiljö invid Folkets Hus.

Bild och scenpoesi om och i vår samtid, med Josefin Şîlan Karlsson från Vidsel, Norrbotten och Ulla Knutsson, Götene.
Josefin Şîlan Karlsson är flerfaldigt prisbelönt scenpoet, oförtjänt oprisbelönt tvåbarnsmorsa, socialpedagog, dramatiker, illustratör och kreativ tusenkonstnär, med rötterna i Norrbotten och Kurdistan. Nu kommer hon till Folkets hus i Lidköping med scenpoesiföreställningen ”DOM KALLAR DET SVERIGE”, som består av utvalda dikter från hennes sju år på den svenska poesiscenen.

Ulla Knutssons måleri - en karta över Sverige utgör fonden. I föreställningen gör Josefin det personliga politiskt och det politiska personligt. Med en skarp samhällsblick letar hon sig in i varenda vrå av vardagen och ger perspektiv och möjlighet till självreflektion, samtidigt som hennes dikter och scennärvaro präglas av lekfullhet, värme och humor.
Det blir skratt, tårar, kropp, mänskliga rättigheter, tallbarr, tveksamhet och kampvilja – extra allt och lite till.
Ulla Knutsson finns på plats och deltar i samtal. Ingen förbokning, ingen entré - men ta på dig ordentligt, vi är utomhus.

Värmande soppa serveras.

Tillbaka till alla evenemang
Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: