Magnus Gabriel De la Gardie 400 år

15 Okt, 2022
Information saknas
Lidköping
Kom och fira med oss

Den 15 oktober 2022 skulle Magnus Gabriel de la Gardie fyllt 400 år. Detta firas med program på Vänermuseet, Rörstrand Museum, vid Nya stadens torg och på Läckö Slott. 

Missa inte heller att den 13 oktober kommer det hållas korta föredrag om Magnus Gabriel De la Gardie i Varnhems klosterkyrka. Läs mer här!

Program:

Nya stadens torg Lidköping

10.30 1600-talsmusik spelar från Rådhusklockorna

11.00 Historiskt teaterspel med Magnus Gabriel

12.30 1600-talsmusik spelar från Rådhusklockorna

Vänermuseet

13.30 Dramatiserad visning om Lidköpings historia

14.00 Museipedagog Malena Kindberg bjuder in till en berättelse om Magnus Gabriel de la Gardie tillsammans med barockinspirerad fika. Boka bakelse och berättelse på www.vanermuseet.se

15.00 Dramatiserad visning om Lidköpings historia

15.30 Dramatiserad visning om Lidköpings historia

Rörstrand museum

10.00 - 15.00 För att fira Magnus Gabriel De la Gardies 400-årsminne visar Rörstrand Museum en liten miniutställning i museets kafé med föremål ur samlingarna som inspirerats av honom själv eller det arv han lämnat efter sig i trakten. Se den och passa samtidigt på att avnjuta kaféets goda barock-bakelse, en botten av kladdkaka med valnötter och dadlar samt massor av grädde. Barockbakelse & kaffe 69 kr.

Läckö slott

16.00 Slottet öppnar portarna, borggården tillgänglig

16.15 Dramatiserad visning av slottet (ca 45 min), biljetter här.

17.45 Dramatiserad visning av slottet (ca 45 min), biljetter här.

18.45 Slottskyrkan: Föredrag om Magnus Gabriels liv (Fredrik Kindberg, ca 20 min)

19.10 Slottskyrkan: Musik (ca 20 min)

19.30 Slottets framsida: Belysningsshow

Ova kyrka

14:00-14:30 Föredrag om Magnus Gabriel De la Gardie och Maria Euphrosyne av Pfalz. Äldre och yngre Läcköskolan och Ova kyrkas måleri, predikstol och altartavla. Föredragshållare: Magdalena Nord. 

14:30-15:00 Musik. Ta plats i kyrkbänken och njut av en stunds musik och studera kyrkans interiör, kyrkomålningar och Magnus Gabriel De la Gardie samt Maria Euphrosynes vapen. 

15:00-15.30 Föredrag om Magnus Gabriel De la Gardie och Maria Euphrosyne av Pfalz. Äldre och yngre Läcköskolan och Ova kyrkas måleri, predikstol och altartavla. Föredragshållare: Magdalena Nord. 

Ova Kyrka är öppen för besök 14:00-16:00

Mer information och fler programpunkter kommer inom kort. 

 

Kontaktinformation

Destination Läckö-Kinnekulle
Lidköping
Telefon: +46 510 200 20
Tillbaka till alla evenemang
Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: