Slowgold + support: Songs of Boda

21 Okt, 2022
19:00
Lidköping
Konsert på Röda kvarn

Denna höst ger sig äntligen Slowgold ut på turné med tolv stopp i Sverige. Slowgold är
Amanda Wernes musikaliska alias. Hon skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram med hjälp av såväl distade gitarrer som drömska sångutsvävningar.

I april 2022 släpptes Slowgolds sjunde skiva Kärlek, där ett enklare, intimt och mer direkt språk fått ta plats. Det ödesmättade, oron och ilskan har fått stå tillbaka för klarhet och en lättnad över att ha kommit igenom stormen.
Kärlek är precis som albumet Aska inspelat tillsammans med Mattias Glavå, men mixat av
Thomas Andrén (Studio Oodion) och Amanda själv. Musiken har kallats drömrock och rötterna står att finna genom hela rockhistorien. På Aska, hörs ekon från Cocteau Twins, Nick Drake, Yo La Tengo, The Cure och Stina Nordenstam. 

Live är Slowgold Amanda Werne (sång/gitarr), Johannes Mattsson (bas), Erik Berntsson (trummor) och Viktor Hanson (synth/keyboard).

Kvällen startar med Songs of Boda. Songs of Boda är singer-songwritern Daniel Skoglunds musikaliska utpost och namnet härstammar från uppväxten i Borås som på villovägar blev ett smeknamn. Det var någonstans där på skolans talangscen som uppmärksamheten för hans låtar och musicerande startade. 2015 släppte han sitt första album ”Loophole” och sen dess har hjulen snurrat ytterligare med kritikerrosade albumet ”IAGO” och spelningar i Sverige och utomlands. Oavsett vilken riktning och tillfälle som Songs of Boda gör musik för så står låten i centrum och han vilar med åtminstone ett ben stadigt i den amerikanska folktraditionen och har jämförts med både The Band, War on Drugs och Eric Clapton.

Röda Kvarn
Fredag 21 Oktober
klockan 19.00
Röda Kvarn, Torggatan 8 Lidköping
Entré 195 kr
Biljetter finns tillgängliga här: Slowgold - Lidköpings Folkets Hus (lidkopingsfolketshus.se)

Tillbaka till alla evenemang
Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: