Sommar i trägårn - Artrock i Stadsträdgårn

27 Jul, 2024
Information saknas
Dina-scenen Lidköping
Hommage till den progressiva och symfoniska rocken! Fri entré!

Än en gång bjuder Lidköpings Artrocksällskap in till en hommage till den progressiva och symfoniska rocken. Fyra vitt skilda band förgyller Stadsträdgården i Lidköping med sin musik denna kväll; Pickled Breeze, Soniq Circus, Actionfredag och Exit Stage Left. 

Första bandet på scenen 17.00. Slut ca 22.00.

Först ut är bandet Pickled Breeze från Lidköping med omnejd. Deras mycket melodiska musik kan definieras som crossover prog, då den innehåller element av flera olika stilar inom genren; jazzfusion, symfonisk rock, neoprog och artrock. Snyggt och välspelat, och ganska lättlyssnat.

Band nummer två är Soniq Circus från Lund. Här blir det betydligt tyngre tongångar då musiken innehåller tydliga influenser från progressive metal där Dream Theater och Threshold är goda exempel. Gruppen är dock inte ett renodlat metalband så om du gillar band som Saga och Rush lär du inte bli besviken. Fem studioplattor inklusive två EP har det blivit sedan starten 1999.

Det tredje bandet är Actionfredag från Oslo. Det är ett jazzrockband som med samma lekfullhet som Samla Mammas Manna, Gentle Giant och Frank Zappa bygger sina låtar. De är även starkt influerade av den brittiska formen av jazzrock som går under benämningen Canterbury, med band som Gong, Soft Machine och Hatfield and the North i spetsen. Trots att gruppen bildades redan 2010 kom inte deras musik ut på skiva och streaming förrän 2023, men ytterligare en skiva är planerad att släppas till hösten.

Kvällen avslutas med ytterligare ett crossover band; Exit Stage Left. Gruppen bildades 2019 och består av fyra unga killar från Borås. De hämtar sin inspireradtion från band som Rush, Genesis och Yes samt andra progressiva 70-talsgiganter. De flirtar även med melodiska AOR-band som Toto och Styx. De har tidigare spelat på bland annat Blue Velvet, Sommartorsdagarna i Borås, Nestorfest i Falköping och Slottsskogen Goes Progressive i Göteborg och nu kommer de även till Lidköping.

Kontaktinformation

Lidköpings Artrocksällskap i samarbete med Kultur i Lidköping och Studiefrämjandet
Unnamed Road, 531 51 Lidköping, Sverige
Dina-scenen Lidköping
Telefon: +46 760331817
Tillbaka till alla evenemang
Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: kulturfritid@lidkoping.se