The Wind - Orlando 2 (kontraktet)

25 Okt, 2022 - 27 Okt, 2022
Information saknas
Lidköping
Performanceveckor i Lidköpings Konsthall

ORLANDO 2 (kontraktet)

Welcome to a pottery, a cave, a living room, a grave.

Under veckan kommer scenkonstduon The Wind att utforma och ingå ett kontrakt då de förbinder sig att tillsammans skapa 3 upplagor av Orlando per år under 25 års tid. De kommer således år 2047 ha skapat 75 gemensamma verk av Orlando och om de båda fortfarande är i livet kommer Siri att vara 58 år och Ellen kommer vara 65 år då serien avslutas.

Scenkonstduon The Winds första upplaga av Orlando var en föreställning och en installation baserad på Virginia Woolfs klassiker Orlando från år 1928 samt Sally Potters film baserad på samma bok med Tilda Swinton från år 1992, i programtexten från 2020 gick att läsa följande:

”there is a woman, a young woman, but not a girl-child, singing outside. I catch myself listening. There are almost words. It sounds as though there were words, but I can´t make them out. This does not feel scary or disturbing. Except in the first instance I knew completely that it was the wind, indeed it seems more eerie and beautiful than anything else.”

I En bok av tystnad skriver Sara Maitland om sin upplevelse av att tillbringa 40 dagar i självvald ensamhet i ett hus på Isle of Skye i för att söka tystnaden. En av de första sinnliga förnimmelserna som inträder hos henne i ensamheten är att hon börjar höra röster i vinden.

Vi fantiserar om att vi kanske hör det vi längtar efter i vinden, det vi glömt, alla våra förlorade jag? I en kort sekvens i Orlando slår Virginia Woolf fast att alla människor bär på ca 2562 jag men att det bara är ca 5-6 som får plats i en biografi. Eller i den verklighet vi lever i till vardags. Ofta har vi en känsla av att allt bara är på låtsas och att våra verkliga jag ligger och sover nånstans i dimman. Vi sörjer alla dom jagen som inte fick leva, som inte fick plats. Vår Orlando är som en skyddande kappa, innanför den kan vi göra en plats, ett lockbete för slumrande jag, eller minnen som ligger lagrade nånstans i kroppen men som aldrig formuleras i ord och därför plånas ut och försvinner.

Förbredelse för kontraktskrivning:
25 och 26 oktober mellan kl. 13:00 - 15:00 (kom och gå som du vill).   

Orlando 2 (kontraktet)
27 oktober kl 18:00 - 21:00 (kom och gå som du vill).   

 

Siri Jennefelt är kompositör och ljuddesigner och arbetar med musik till dans, teater och performance. Hon är medlem i musikprojekten Saigon och Ease. Siri är även verksam som soloartist under aliaset Nev Lilit. 2018 släppte hon albumet ”Adorable ruin” på skivbolaget Moloton. Hon är ena delen av duon The Wind tillsammans med konstnären Ellen Norlund.

Under hösten 2022 gör hon musiken Jonna Bornemarks lecture performance ”Att föda kunskap” på Orionteatern i Stockholm samt till Lilith Performance studios performance Game Changer i Malmö.

Ellen Norlund är verksam konstnär, skådespelare, regissör och scenograf. Hon arbetar med teater, video, installation, interaktiva händelser, fanzine och teckning. I sitt arbete utforskar hon mötet mellan teater, bildkonst och DIY/ickeproffesionella sammanhang för skapande (såsom zine-making, hobby ler-kurser, cosplay, ASMR mm).

Hon har bl a arbetat med med och skapat verk för Malmö Dockteater, Orionteatern, Uppsala Konstmuseum, Ung scen /öst, Potato Potato Scenkonst och Nyxxx. Hon är ena delen av duon The Wind tillsammans med kompositören Siri Jennefelt.

I sitt arbete intresserar hon sig för att aktivera taktila (ordlösa) minnen hos deltagarna/ publiken och skapa samvaro där ett görande/en taktil upplevelse är central. Hennes arbete kretsar ofta kring kontroll vs transformation. I hur vi förhåller oss till minne, identitet och upplevelse av inre och yttre verklighet.

Kontaktinformation

Tillbaka till alla evenemang
Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: