Josephine och Julia Kylén Collins

18 Okt, 2022 - 20 Okt, 2022
Information saknas
Lidköping
Performanceveckor i Lidköpings Konsthall

Gör hål för att komma ut, trycka sig ur en hud, aggressiv i sin natur.

Kom till födsel på Lidköpings Konsthall

Tisdag 18 oktober Work in progress 13:00-15:00 (kom och gå som du vill)
Onsdag 19 oktober klockan 18.00
Torsdag 20 oktober klockan 17.30 eller 19.30

Fri entré. Ingen föranmälan krävs.

 

Josephine och Julia Kylén Collins

RichHard ska föda dig, förlösa dig, genom dig själv. RichHard har aldrig förlöst något förutom sig själv. Men det var nog till att förstå hur det går till. Hur han kan skapa en kanal du kan åka ut igenom. Släppa in en till i dig. Aldrig behöva vara ensam igen. Och RichHard vill bli daddy. RichHard kan bli din daddy.

Josephine gillar kroppen eller hatar hon den? Den tar plats i alla fall. Intresserar sig för kropp som politik. Man kan förvränga moral genom kropp. Skapa tvetydiga känslor genom kropp. Josephine är också RichHard. Ett pompöst självutnämnt konstnärsgeni. RichHard ser sig själv som en alltomskapande kraft, en omnipresent, en Gud.

Julia har alltid drömt om att bli barnmorska och har jobbat som undersköterska på förlossningen. Blod, tvätta, klippa navelsträngar som trasslar sig runt handlederna. Stramar åt, svårt att röra sig, höga skrik. De ångestfyllda skuggorna som står vid de födandes sida som tycks hålla andan. Ibland möter man de på utsidan av sjukhuset rökande, arga, hjälplösa och upprymda, tror josephine.

Julia Kylén Collins är textilkonstnär och scenograf. Julia jobbar med att skapa rum inuti rum. De rum som kommer till vid en lek, en ritual eller det rum vi bär på när vi bär på fostret. En tankens och känslans rum. Ett rum som både finns och inte finns. Med hjälp av sammet, lukt, lack och hud tar hon dig med dit.

Josephine Kylén Collins är dragking och scenkonstnär. Hon jobbar med transformation som kraft till att skapa nya fantasier om sig själv och varandra. Hon vill använda system som använder oss; maskulinitet, femininitet, sexualitet och klasstillhörighet. Att jobba med drag ger perspektiv till att se sig själv utifrån. Det ger en lätthet och humor samtidig som det skapar strategier för förändring.

Tillbaka till alla evenemang
Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: