Konstutställning med Ulrika Sparre

16 Jun, 2022 - 29 Mar, 2023
Information saknas
Lidköping
Nyskapande konst i Lidköpings stadskärna

Under sommar och hösten 2022 visas ljuskonstverket "On a clear day I can see forever"
av Ulrika Sparre i Lidköpings stadsträdgård.

Ulrika Sparres konstnärliga arbete tar utgångspunkt i samtida sanningsökande och behovet av existentiella frågeställningar i vårt sekulära samhälle. Hon belyser överenskommelser vi gör kring vedertagna sanningar och relationer till det vi kollektivt kommer överens om. Ulrika arbetar med textbaserade verk i urbana miljöer som får oss att stanna upp och fundera kring vårt eget existentiella sökande och förhållandet till oss själva.

 – Vi lever i ett samhälle där vetenskapen tagit patent på ordet vetande och där  kommersiella budskap besvarar alla våra existentiella frågeställningar. I synnerhet i det offentliga rummet där meddelanden som erbjuder olika varor och tjänster ideligen stjäl vår uppmärksamhet och våra existentiella tankar, säger Ulrika Sparre.

Hennes verk riktar sig till människans behov av existentiella tankar och funderingar. Tvetydiga budskap som Jag väntar under stjärnorna och I am not useful therefore I am - vem som uttrycker detta är oklart. Är det personen som tänker denna tanke, är det den faktiska ljusskylten eller anspelar budskapet på den nära omgivningen? On a clear day I can see forever är en tanke som många människor kan relatera till i sin vardag. Ideliga förskjutningar mellan jaget, livet, vardagen och evigheten sammanflätas i en människans existentiella värld.

 – Människor i Sverige har många existentiella frågeställningar men dessa kommer sällan till spontant uttryck. Genom text, ljus och bild skapar jag platser som erbjuder en möjlighet att just lyfta blicken och se utåt, inåt eller framåt. Något som är viktigt för att kunna skapa ett hållbart och långsiktigt tänkande i dagens samhälle, säger Ulrika Sparre.

Konstverket hittar ni i Lidköpings Stadsträdgård 

Kontaktinformation

Tillbaka till alla evenemang
Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: