Sommarresor 2024

Varmt välkommen att ta del av årets sommarresor, hoppas du hittar något som passar just dig!

Nedan kan du se vilka sommarresor som erbjuds

  • Fiske i stenbrottet
  • Trädgårdsrundan
  • Krabbmete på Västkusten
  • Allsång i karlsborg
  • Älgsafari
  • 1 Kväll i lisch
  • Krokens alpackor
  • Sommarland
  • Länsdans i Mariestad

Anmälan startar Måndag 22 April 08.00. Anmälan senast 20 Maj

Anmälan sker via telefon 0510770201 eller E post jimmy.hansen@lidkoping.se

OBS: Du har en plats först när jag skickat en bekräftelse om du anmäler dig via E post. Alla resor har bindande anmälan, detta betyder att du får betala även om du inte åker med och har anmält dig. Undantag om du har läkarintyg.

Fiske i stenbrottet med grillning

Vad: Välkommen på fiskeresa till Kinnekulle och stenbrottet där vi fiskar och har vi tur kan du fiska både mört,abborre,gädda och regnbågslax. Vi fikar och grillar korv med bröd som avslutning på en underbar kväll.

Lån av fiskeutrustning och flytvästar är gratis!

Tid: 17.00 Avresa parkeringen mitt emot Mötesplats Bifrost hemma cirka 21.00 eller när alla känner sig klara
Datum: Onsdag 19 Juni
Ålder: Alla åldrar
Plats: Vi samlas på Mötesplats Bifrost och tar oss tillsammans med minibuss till fiskeplatsen i Götene, Stenbrottet.
Kostnad: 150kr I priset ingår bussresan, lån av fiskeutrustning, korv med bröd och festis. Faktura kommer efter resan från Lidköpings kommun.

Maxdeltagare: 18 platser finns (inklusive stödpersoner och fritidsledare som följer med)

Anmälan senast 20 maj, frågor till telefon 0510 770201 eller E-post jimmy.hansen@lidkoping.se vid anmälan krävs personnummer, för och efternamn samt telefonnummer. Anmälan är bindande, det betyder att när du anmält dig får du betala oavsett om du inte åker med, om du inte har läkarintyg.

Bra att veta: Vi kommer vara utomhus och de kan bli kallt mot kvällen så ta med varma kläder. Det finns en brygga som går att fiska ifrån om du sitter i rullstol. Har du specialkost tar du med dig detta själv.

Stöd: har du behov av stödperson ska denna stödperson följa med under hela aktivitetens gång.

Är aktiviteten anpassad för dig med funktionsvariation: JA

Arrangör: Lidköpings kommun Social välfärd i samverkan med Götene kommun

 

Trädgårdsrundan

Vad: Öppna trädgårdar, följ med en dag att besöka underbar natur, växter och blommor. Vi kommer besöka 2 till 4 stycken olika trädgårdar, beroende på hur länge vi stannar på varje plats.

Tid: Avresa parkeringen mitt emot Mötesplats Bifrost 09.30 hemma ca 15.00
Datum: 14 Juli
Ålder: Alla åldrar

Plats: Vi samlas på Mötesplats Bifrost och tar oss tillsammans med minibuss till våra trädgårdar.
Kostnad: 180kr för buss resan, faktura kommer från Lidköpings kommun efter resan. Du får ta med egna pengar till fika, glass det är inte säkert det finns fika kvar då det kan tagit slut så ta med eget fika om du vill vara helt säker på att fika. Kort eller kontant funkar på de flesta platserna.

Maxdeltagare: 18 patser finns (inklusive stödpersoner och fritidsledare som följer med)

Anmälan senast 20 maj, frågor till telefon 0510 770201 eller E post jimmy.hansen@lidkoping.se vid anmälan krävs personnummer, för efternamn samt telefonnummer. Anmälan är bindande, det betyder att när du anmält dig får du betala oavsett om du inte åker med, om du inte har läkarintyg.

Är aktiviteten anpassad för dig med funktionsvariation: JA

Stöd: har du behov av stödperson ska denna stödperson följa med under hela aktivitetens gång.

Bra att veta: Denna resa är för dig som gilar trädgårdar och gillar att g¨å, vara ute, terrängen kan vara lite svår på vissa platser. 2 av de 4 besöken vi gör kommer ha tillgänglig/anpassad toalett, alltså inte alla platser.

Ledare: 2 stycken ledare kommer följa med på resan och köra minibussarna.

Arrangör: Lidköpings kommun Social välfärd

 

Västkusten - Meta krabbor och äta på restaurang

Vad: Vi åker till vackra Unda camping på västkusten där vi äter vi pizza på deras restaurang. Metar krabbor. För dom som vill avslutar vi med minigolf och köper en glass.

När: onsdag 17 juli

Tid: Avresa 10.00 från parkeringen vid rörstrand (mitt emot bifrost) Hemma cirka 18.00

Kostnad: 180kronor för bussresan faktura kommer efter aktiviteten från lidköpings kommun. Du behöver ta med pengar till lunchen då vi äter pizza samt om du vill spela minigolf och köpa en glass. Fiskespön för krabbor och hinka kan du köpa på plats eller låna de vi har med. Du kan handla med kort och swish.

Anmälan senast 20 maj

Anmäl dig till mig jimmy hansen, kultur och fritidssamordnare. Anmälan är bindande. 18 platser finns (inklusive stödpersoner och fritidsledare som följer med) Anmälan är bindande, det betyder att när du anmält dig får du betala oavsett om du inte åker med, om du inte har läkarintyg.

Telefon: 0510770201

E post: jimmy.hansen@lidkoping.se

I anmälan behövs för och efternamn, personnummer samt telefonnummer.

Bra att veta: 2 ledare följer med (kör bussarna)

Viktigt: Vi tar inget ansvar gällande vatten/risker och om någon vill bada, tips att ta med egen flytväst om behov finns. Stödpersoner ska följa med och/eller föräldrar till barn/unga om behov finns för detta. Ta med solskydd, keps, denna resan är för dig som orkar gå/vara ute en hel dag i solen.

Arrangör: Lidköpings kommun - social välfärd

 

Allsång vid Karlsborgkanal med Nicklas Strömstedt

Vad: Utflykt till vackra Karlsborgskanal där vi njuter av allsång i av Nicklas Strömstedt

När: Fredag 19 Juli

Tid: Avresa 15.30 från parkeringen mitt emot Mötesplats Bifrost. Vi stannar påvägen dit och tar en paus och fika. Du får ta med eget fika. Allsången börjar 18.30 till 20.30, hemma i lidköping cirka 22.00

Kostnad: 300kronor för bussresa och Allsångs häftet kommer på faktura från lidköpings kommun efter resan.

OBS: Pengar till fika, glass, dryck får du själv ta med dig eller ta med egen fika, det kan vara långa köer och fikat kan ta slut.

Anmälan senast 20 maj -

Anmäl dig till mig jimmy hansen, kultur och fritidssamordnare

Telefon: 0510770201

Epost: jimmy.hansen@lidkoping.se

I anmälan behövs För & efternamn, personnummer och telefonnummer. Anmälan är bindande, det betyder att när du anmält dig får du betala oavsett om du inte åker med, om du inte har läkarintyg.

18 platser finns (inklusive stödpersoner och ledare som följer med)

Bra att veta: 2 fritidsledare följer med (kör bussarna). Behöver du stödperson skall denna person vara med under resan

Arrangör: Lidköpings kommun - social välfärd

 

Älgsafari

Vad: Vi åker till wrågården i Falköping där vi besöker älgar och bisonoxar som vi kommer väldigt nära.Efter¨åt fikar vi i deras fina cafè. Möjlighet att köpa gårdens pizza eller fika.

När: Lördag 20 Juli 09,30 från parkeringen mitt emot mötesplats bifrost. Avresa hemåt cirka 14.00 (eller när alla känner sig klara) hemma i Lidköping cirka 15.00.

Kostnad: 180 kronor för bussresan som betalas via faktura från Lidköpings kommun efter resan. Du betalar själv entrè 80 kronor för älgparken eller 120 kronor för bisonparken, du kan välja om du vill besöka älgarna eller bisionoxarna. Rundtur med älgsafari eller bisonoxesafari samt mat betalar du på plats själv. Du betalar och väljer själv om du ska fika eller äta gårdenspizza, du kan betala med swish kontakt eller kort.

Anmälan senast 20 maj Anmäl dig till mig jimmy hansen, kultur och fritidssamordnare

Telefon: 0510770201

Epost: jimmy.hansen@lidkoping.se

I anmälan behövs För & efternamn personnummer samt telefonnummer. Anmälan är bindande, det betyder att när du anmält dig får du betala oavsett om du inte åker med, om du inte har läkarintyg.

Bra att veta: Vi kommer vara utomhus större delen och gå en del av tiden förutom när vi äter. Du tar med dig egna pengar för köp av entre, mat/fika och sovenirer. 18 platser inklusive (Ledare och stödpersoner)

Stöd: behöver du stödperson skall stödpersonen vara med under resan.

2 fritidsledare är med (kör minibussarna)

Arrangör: Lidköpings kommun - social välfärd

 

1 kväll i lisch

Vad: Följ med på en härlig sommarkväll i vårt vackra Lidköping. Vi börjar kvällen med att samlas utanför Mötesplats Bifrost sen går vi tillsammans och äter på Thaihouse. När vi är klara tar vi oss till stadsträdgården där vi lyssnar på uppträdanden i "Sommar i trädgården".

När: Tisdag 23 Juli

Tid: Samling utanför Mötesplats Bifrost 17.00. Därefter äter vi på Thaihouse, uppträdanden i stadsträdgården börjar klockan 19.00.

Kostnad: Mat och dryck på Thaihouse betalar du själv med kort, kontant. Det går att välja på enskilda rätter från 139 kr till buff`è för 275kr dryck kan tillkomma.

Anmälan senast 20 maj

Anmäl dig till mig jimmy hansen, kultur och fritidssamordnare.

Telefon: 0510770201

E post: jimmy.hansen@lidkoping.se

16 platser (Inklusive ledare, stödpersoner)

Bra att veta:

1 Ledare är med under hela kvällen men behöver du extra stöd skall du ha med stödperson. Vid Dina scenen finns det platser men dom är begränsade så tänk på att ta med egen filt att sitta på eller stol, om du vill vara helt säker att få en plats att sitta på.

Stöd: Behöver du stödperson skall denna person vara med vid resan

Arrangör: Lidköpings kommun - social välfärd

 

Krokens alpackor

Vad: Vi besöker dom fantastiska alpackorna i trässberg får en guidad tur och äter våfflor. Alpackor är ett kameldjur från anderna, sydamerika.

När: Torsdag 1 augusti

Tid: 11.30 avresa från parkeringen mitt emot Mötesplats Bifrost. Vi är hemma i Lidköping cirka 15.00.

Kostnad: Du betalar på plats 150kr då ingår guidad studiebesök och våffelfika med varm eller kall dryck. Du kan betala med Swish, kontant eller kort. Faktura på bussresan kommer i efterhand från Lidköpings kommun 100kr

Anmälan senast 20 maj till mig jimmy hansen, kultur och fritidssamordnare I anmälan behövs För & efternamn personnummer samt telefonnummer. Anmälan är bindande, det betyder att när du anmält dig får du betala oavsett om du inte åker med, om du inte har läkarintyg.

Telefon: 0510770201

E post: jimmy.hansen@lidkoping.se

Antal platser är 8 stycken (inkluderat 1 fritidsledare och eventuella stödpersoner)

Bra att veta:

1 Ledare följer med på resan (kör minibussarna) Toaletten i våffelstugan är ej anpassad för rullstol.

Stöd: Behöver du stödperson skall denna person följa med under resan

Arrangör: Lidköpings kommun - social välfärd

 

Sommarland

Vad: En dag fylld med fart och fläkt på nöjesparken sommarland. Denna dagen är även Parasport på plats där du får prova olika aktiviteter.

När: Söndag 11 augusti

Tid: Avresa 09:30 från parkeringen mitt emot Mötesplats Bifrost.

Avresa hemåt: ca 17.00 (eller när alla känner sig klara) hemma i Lidköping cirka 18.00.

Kostnad: 700 kronor då ingår bussresa dit och hem. Entrè på sommarland där du får åka hur mycket du vill samt lunch på hamburgerestaurangen "The reef". Faktura kommer efter resan från lidköpings kommun.

OBS: Ska du köpa sovenirer annan fika, extra mat utöver behöver du ta med dig egna pengar, sommarland tar enbart emot kortbetalning.

Anmälan senast 20 maj

Till mig jimmy hansen, kultur och fritidssamordnare I anmälan behövs För & efternamn personnummer, telefon nummer samt om du ska ha med dig stödperson. Anmälan är bindande, det betyder att när du anmält dig får du betala oavsett om du inte åker med, om du inte har läkarintyg.

E post: jimmy.hansen@lidkoping.se

Telefon: 0510770201


Antal platser är 18 stycken inkluderat 2 fritidsledare och eventuella stödpersoner

2 fritidsledare är med (kör minibussarna)

Viktigt: Vi tar inget ansvar gällande vatten och dess risker och om någon vill bada, tips att ta med egen flytväst om behov finns. Stödpersoner ska följa med och/eller föräldrar till barn/unga om behov finns för detta. Denna resa är för dig som orkar gå/vara ute i solen en heldag. Det kan bli mycket varmt så ta med skolskydd,extra vatten, keps.

Ledsagare går in på sommarland utan kostnad om man har ett intyg.

Arrangör: Lidköpings kommun - social välfärd

 

Länsdans i Mariestad

Vad: Dans i härlig gemenskap med uppträdande av Kjelles i Mariestad, stora folketspark.

När: Lördag 17 augusti

Tid: Avresa från parkeringen mitt emot mötesplats bifrost 11.30. Entre och cafè öppnar 13.00, dansen håller på till 16.00. Hemma i Lidköping igen cirka 17.00.

Kostnad: Du behöver ha med dig egna pengar om du ska handla i cafèet samt betala din entrè 150kr. Kontant, kort eller Swish går bra. Bussresan dit och hem kostar 180kr, du får faktura efter resan från Lidköpings kommun.

Anmälan senast 20 maj

Anmäl dig till mig jimmy hansen, kultur och fritidssamordnare.

Telefon: 0510770201

E post: jimmy.hansen@lidkoping.se

I anmälan behövs För & efternamn personnummer telefonnummer. Anmälan är bindande, det betyder att när du anmält dig får du betala oavsett om du inte åker med, om du inte har läkarintyg.

OBS: Vi har 1 minibuss alltså 8 platser utöver chauffören så först till kvarn. (inklusive stödpersoner och ledare som följer med)

Bra att veta:

1 ledare följer med (kör bussen).

Stöd: Behöver du stödperson skall denna person vara med under resan

Arrangör: Lidköpings kommun - social välfärd

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: socialvalfard@lidkoping.se