Akut hjälp

Här finner du kontaktuppgifter om du eller någon annan behöver akut hjälp. Mår du inte bra och behöver hjälp tveka inte att ringa något av dessa nummer.

112

Om du eller någon annan är i en akut situation och behöver hjälp med en gång. Beroende på vad det gäller så kan du få hjälp av till exempel ambulans, brandkår eller polis.

Sjukvårdsrådgivningen 1177

Sjukvårdsrådgivningen svarar på dina frågor när det inte är akut, bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och hänvisar dig till rätt vårdmottagning när så behövs. Här arbetar sjuksköterskor med hög kompetens och lång erfarenhet. Sjukvårdsupplysningen är öppen dygnet runt.

Socialtjänsten, 0510-77 19 28

Om du misstänker att något barn far illa eller inte mår bra med sin omgivning bör du anmäla detta till Socialtjänsten inom Sektor social välfärd. Du har rätt att vara anonym och du kan både ringa, e-posta eller skicka in ett brev till oss.

Måndag-fredag klockan: 08.30-16.00
Övrig tid se socialjouren.

Oro för barn - orosanmälan - Lidköpings kommun Öppnas i nytt fönster.

Sektor social välfärd, 531 88 Lidköping
socialvalfard@lidkoping.se

Socialjouren 0500-49 74 21, 0500-49 74 22

Vid akut hjälp eller oro, hör av dig till socialjouren. Du ser nedan vilka tider du kan nå socialjouren.

Måndag till torsdag 17.00-23.00
Fredag 16.00-01.00
Lördag 15.00-01.00
Söndag 15.00-23.00

Läs mer om socialjouren Länk till annan webbplats.

Psykiatrisk akutmottagning, 0515-876 00

Behöver du eller någon i din närhet snabb psykiatrisk hjälp ska du vända dig till en psykiatrisk akutmottagning. Den har öppet dygnet runt.

Barnens hjälptelefon, BRIS 116 111

Till Bris kan man ringa om man vill prata med en vuxen. Samtalet syns inte på telefonräkningen.

BRIS vuxentelefon – om barn, 0771-50 50 50

BRIS tar emot samtal från vuxna som behöver någon att prata med kring frågor och oro som bör barn. Det kan vara allt från svåra till mer vardagliga frågor. Du kan vara anonym.

Ungdomsmottagning på nätet

UMO Länk till annan webbplats. är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO kan du hitta svar på frågor om sex, hälsa och relationer. Bakom UMO står alla landsting och regioner.

Jourhavande kompis

Jourhavande kompis Länk till annan webbplats. är en chattjour som barn och ungdomar upp till 25 år kan vända sig till för att snacka om precis vad som helst.

Kvinnofridslinjen, 020-50 50 50

Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för den som utsatts för hot, våld eller sexuella övergrepp. Anhöriga och närstående kan också ringa. Man kan ringa dygnet runt och samtalet är gratis. Samtalet syns inte på telefonräkningen.

Brottsofferjouren, 0500-48 75 43 eller 116 006

Brottsofferjouren är en ideell förening som ger stöd till personer som utsatts för brott, blivit vittne till brott eller är anhörig eller närstående till brottsoffer. Dit kan man ringa och vara anonym om man vill få stöd och information.


Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: socialvalfard@lidkoping.se