Bräddegårdens äldreboende

Bräddegården ligger i Råda, ett par kilometer utanför Lidköpings centrum. Boendet är omgivet av vacker natur. Framsidan av byggnaden gränsar till små villor och på baksidan finns en stor trädgård med utsikt över en hästhage. Runt Bräddegården finns även en vacker vandringsled.

Telefonnummer till Bräddegårdens äldreboende

Enhet Smultronet 0510-77 17 55
Enhet Lingonet 0510-77 17 56
Enhet Blåbäret 0510-77 17 57
Enhet Krusbäret 0510-77 17 58

Bräddegårdens kök: 0510-77 17 60

Sjuksköterska 0510-77 17 54

Kontakt

Daniel Berggren

Titel: Enhetschef

Tel: 0510771753

E-post: Daniel.Berggren@lidkoping.se

Bräddegårdens äldreboende

Bräddegården är mestadels byggt i ett plan men har även en avdelning på övervåningen. Utanför ligger Tallhöjden där det finns pensionärslägenheter. Alla enheter har en terrass eller uteplats och på övervåningen finns två balkonger. Parkeringsplatser hittar du strax utanför boendet.

Våra lägenheter

Lägenheterna består av ett rum med kokmöjlighet och en toalett med dusch. Klädkammare eller garderober finns i alla rum. Säng och madrass finns också, resten av möbleringen bestämmer du själv. Ett grundutbud av Tv-kanaler ingår. Önskas fler kanaler kontaktas bredbandsleverantör Sappa. Trygghetslarm finns i samtliga rum. På grund av risken för fallolyckor brukar vi rekommendera att man är sparsam med möblemang i rummet.

Kost och måltider

Vi serverar tre huvudmåltider och två till tre mellanmål. Måltiderna fördelas jämnt över dagen. Frukost lagar vi själva medan middag och kvällsmat levereras från Bräddegårdens kök. Ibland bakar vi och lagar mat tillsammans. Under sommaren serverar vi ofta kaffe utomhus.

Aktiviteter

På Bräddegården anordnar vi aktiviteter som bingo, sångstunder och gymnastik. Så fort vi får tillfälle vistas vi utomhus för frisk luft och miljöombyte. Vi strävar efter att minst en gång i månaden anordna musikunderhållning. Vi uppmärksammar årets högtider och firar de boendes födelsedagar om önskemål finns. För dig som vill fira din födelsedag tillsammans med anhöriga går det utmärkt att låna våra lokaler.

På Bräddegården har vi ett samarbete med frivilliga organisationer och Svenska kyrkan. Frisör och fotvård gör regelbundna besök — lokaler för fot- och hårvård finns på Bräddegården. Det anordnas även gudstjänster varannan torsdag.

Vi som arbetar här

I vårt team arbetar omvårdnadspersonal. Vi har sjuksköterskor tillgängliga dygnet runt och på plats dagtid måndag till fredag. Läkare från primärvården besöker oss varje vecka. Vi har kontakt med arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut från Kommunrehab. Dessutom finns det på Bräddegården enhetschef och kock. Personalen på Bräddegården erbjuds kontinuerlig fortbildning för att utvecklas i sina yrkesroller. Vi ser också över våra arbetsformer med jämna mellanrum, för att få en så bra verksamhet som möjligt.

Bra att känna till är att våra medarbetare använder mobiltelefonen som ett arbetsredskap.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: socialvalfard@lidkoping.se