Gruppboende Renvägen

Vårt gruppboende hittar du i Råda, 3 km från Lidköpings centrum. Boendet ligger fint och omgivet av villabebyggelse. Här får du stöd i din vardag och möjlighet att umgås med andra som bor hos oss.

Gruppboendet, telefon 0510-240 48
Enhetschef, telefon 0510-77 01 73

Boendemiljö

Renvägens gruppboende består av fem lägenheter. Vi finns till för dig som är vuxen och har en varaktig funktionsnedsättning. Förutom de egna lägenheterna finns ett gemensamt kök och vardagsrum samt en stor trädgård. Av oss får du stöd i ditt boende och i praktiska situationer. I närheten av boendet finns busshållplats med goda kommunikationer till Lidköpings centrum. Vi hittar ofta på aktiviteter och deltar på sådant som anordnas av Fregatten och FUB. Det kan vara bad, bowling eller bokkafé, alltid utifrån de boendes egna önskemål.

Våra lägenheter

Alla som bor hos oss hyr varsin lägenhet som består av ett rum, kök och sovalkov. Varje lägenhet har egen utgång till vår fina trädgård.

Vad vi erbjuder dig

  • Stöd i praktiska vardagssituationer
  • Stöd i samspelet med vänner, arbetskamrater och anhöriga
  • Stöd vid personliga frågor och funderingar eller i svåra situationer
  • Stöd att skapa ett eget hem
  • Stöd till fritidsaktiviteter utifrån dina intressen
  • Stöd med kontakter ute i samhället

Vårt arbetssätt

Vi ser till dig som individ och ger dig personlig omvårdnad. Tillsammans med dig sätter vi upp mål så att du kan utvecklas och pröva på nya saker. Du tar eget ansvar och får samtidigt stöd av oss. Vi samarbetar med daglig verksamhet, LSS-sköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast för att tillgodose dina unika behov. Du erbjuds en egen kontaktman i vår personalgrupp. Din kontaktman ser till att du får det stöd du behöver. Vi har också ett brukarråd som ett sätt att öka medbestämmandet för dig som bor hos oss.

Vi som arbetar här

I vår arbetsgrupp är vi sex vårdare som har gått Omvårdnadsprogrammet eller Barn- och fritidsprogrammet. Flertalet av oss har bred och lång erfarenhet. Kunskapen håller vi levande genom fortbildning, studiedagar och seminarier kring aktuella frågor.

Arbetstiderna försöker vi anpassa på bästa sätt efter de boendes behov. Vi arbetar med schemaförläggning på förmiddag, eftermiddag, kväll och helg. Vi har även sovande jour.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: socialvalfard@lidkoping.se